Kurczak z Rożna z Dolnej
Kurczak z Rożna z Dolnej

Kurczak z Rożna z Dolnej

Władysława Broniewskiego 74, Warszawa Pokaż na mapie →

Opis miejsca

"Rok 1992. Raczkujący kapitalizm. W Warszawie jak grzyby po deszczu wyrastają małe rodzinne biznesy.Tadeusz Bartosiewicz (dziś na emeryturze) prowadzi biuro rachunkowe, żona wychowuje syna. On myśli o zmianie, jeździ po mieście i szuka inspiracji. Pewnego dnia wraca do domu. – Mam! – krzyczy od progu. Na rogu Dolnej i Belwederskiej na Dolnym Mokotowie stawiają blaszany pawilon. Załatwienie formalności i wyposażenie pawilonu trwa ponad dwa lata.W 1995 r. pani Małgorzata, żona pana Tadeusza, sprzedaje pierwszą kurę.

W czym tkwi tajemnica kurczaka z Dolnej? – Przede wszystkim jest świeży i dobrej jakości. No i robiony z sercem. Mięso jest soczyste, a skórka chrupiąca. Do tego przyprawy bez żadnej chemii. Recepture zna tylko rodzina."

Aktualności

Brak postów

Szanowna Użytkowniczko, Szanowny Użytkowniku,

Używamy plików tekstowych zwanych „cookies” („ciasteczka”), by uczynić naszą stronę łatwiejszą w użytkowaniu.

Ustawienia zaawansowane Akceptuję i przechodzę do serwisu

Ustawienia cookies

Niniejsza witryna wykorzystuje pliki cookie w celu optymalizacji doświadczeń użytkownika podczas nawigacji. Pliki cookie klasyfikowane jako niezbędne są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są one kluczowe dla funkcjonowania podstawowych elementów witryny. Ponadto, stosujemy pliki cookie pochodzące od stron trzecich, które wspierają nas w analizowaniu i zrozumieniu sposobu, w jaki użytkownicy korzystają z naszej witryny. Te pliki cookie są przechowywane w przeglądarce użytkownika wyłącznie za jego zgodą. Użytkownik ma możliwość odmowy wykorzystywania tych plików cookie, jednakże należy zauważyć, że rezygnacja z niektórych z nich może negatywnie wpłynąć na komfort korzystania z witryny.