Cukiernia Hotelu Mercure
Cukiernia Hotelu Mercure

Cukiernia Hotelu Mercure

Roosevelta 20, Poznań Pokaż na mapie →

Opis miejsca

"Wraz z początkiem października 2019 roku, w hotelu Mercure Poznań Centrum, otworzyła się Cukiernia Hotelu Mercure. To właśnie tutaj od 1964 roku ustawiają się jedne z największych kolejek po Rogale Świętomarcińskie i chociaż zmienił się wystrój oraz koncept lokalu smak pozostał ten sam. Rocznie sprzedajemy 50 000 sztuk Rogali Świętomarcińskich. Cukiernia Hotelu Mercure to unikatowy koncept cukierni, zaprojektowanej zgodnie z założeniami programu zrównoważonego rozwoju Grupy AccorHotels i Grupy Orbis – Planet 21. Niskoemisyjność i podejście „Zero Waste” to jedne z jego głównych filarów. Cukiernia Hotelu Mercure jest odpowiedzią na wyzwanie stojące przed twórcami konceptu modernizacji hotelu Mercure Poznań Centrum."

Aktualności

Brak postów

Szanowna Użytkowniczko, Szanowny Użytkowniku,

Używamy plików tekstowych zwanych „cookies” („ciasteczka”), by uczynić naszą stronę łatwiejszą w użytkowaniu.

Ustawienia zaawansowane Akceptuję i przechodzę do serwisu

Ustawienia cookies

Niniejsza witryna wykorzystuje pliki cookie w celu optymalizacji doświadczeń użytkownika podczas nawigacji. Pliki cookie klasyfikowane jako niezbędne są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są one kluczowe dla funkcjonowania podstawowych elementów witryny. Ponadto, stosujemy pliki cookie pochodzące od stron trzecich, które wspierają nas w analizowaniu i zrozumieniu sposobu, w jaki użytkownicy korzystają z naszej witryny. Te pliki cookie są przechowywane w przeglądarce użytkownika wyłącznie za jego zgodą. Użytkownik ma możliwość odmowy wykorzystywania tych plików cookie, jednakże należy zauważyć, że rezygnacja z niektórych z nich może negatywnie wpłynąć na komfort korzystania z witryny.